Rolletjes van courgette met Smeerpaté Crème en salsasaus

Informatie
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 30-40 minuten

Ingrediënten

  • Zes dun geschaafde plakken courgette (gehele lengte)
  • Een snufje zout
  • Een Linera Smeerpaté naar keuze (Crème of Ardenner)
  • Een eetlepel olijfolie
  • Eventueel toast of crostini’s om erbij te serveren

Voor de salsa:

  • Een halve eetlepel kappertjes, fijngesneden
  • Een halve tomaat, in blokjes
  • Een halve lente-ui, in dunne ringetjes
  • Een theelepel mosterd
  • Een theelepel honing
  • Een kleine augurk
  • Een eetlepel koriander of peterselie, fijngesneden
  • Een halve Spaanse peper, fijngesneden
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:
1. Besprenkel de plakken courgette met een beetje zout en laat dit tien minuten intrekken.

2. Dep het overtollige vocht weg en giet de olijfolie erop. Laat dit nog twintig minuten intrekken in de koelkast, alvorens er rolletjes van te vormen.

3. Vul de rolletjes met Linera Smeerpaté en laat ze tot gebruik in de koelkast staan.

4. Voeg alle ingrediënten van de salsa bij elkaar en meng dit goed. Breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel een beetje salsa over de borden en zet de gevulde courgettes erop. Serveer er naar wens toast of crostini’s bij.

Printen Delen Terug naar recepten